Als organisatie hebben we ervoor gekozen om onze route niet door middel van lintjes uit te zetten, maar de route uit te zetten door middel van GPS-bestanden.

Hiervoor heb je dus een GPS nodig. Wij zorgen voor de GPX bestanden, die je voor aanvang van de wedstrijd kan downloaden op onze website.

 

Indien je niet in het bezit bent van een GPS, hierbij twee tips:

 

  1. Via navigatie-verhuur.nlkun je zelf een GPS huren. Deze wordt bij jou thuis afgeleverd, waardoor je vooraf aan de wedstrijd de mogelijkheid hebt om je bekend te raken met de GPS. Wat betreft kosten heb je een aantal kosten waar je rekening mee moet houden: huurprijs, bezorgkosten (kan het ook zelf ophalen in Krimpen a/d Amstel) en het laten inladen van de GPX bestanden. 

  

  1. Je kunt je eigen smartphone inzetten om te navigeren over onze routes. De app die wij daarvoor aanraden heet Topo GPS. 
    Topo GPS vind je in de Istore van Iphone en in de Playstore van Google. De app kost €3,99maar is z'n geld dubbel en dwars waard! In deze app kun je meerdere GPX-bestanden uploaden zodat je elke route apart kunt uploaden. Daarnaast werkt de app ook offline, dus je hebt tijdens de wedstrijd geen internet nodig om de route te kunnen blijven volgen. Het derde voordeel is dat je de app van tevoren kunt downloaden en er al bekend mee kunt raken én dat je het kunt blijven gebruiken, zowel voor als na de wedstrijd, voor je eigen trainingsritten en andere wedstrijden! 

 

 

De batterij van je telefoon gaat wel sneller leeg, dus je kunt ook een powerbank in je jaszak stoppen.